Erään toisen ihmisen tarinaa

 Kuulin kertomuksen - jälleen kerran rakkasta paikallisesta sairalastamme ja sen niin mahtavasta neurologian poliklikasta.

Eräs henkilö oli sairastanut taudin X - en kerro tautia tässsä, koska en halua ihmistä tunnistettavan tai että tämä kirjoitus aiheuttaisi hänelle minkäänlaisia ongelmia.

Mainittakoon että kyseinen tauti aiheuttaa oireita, joita voisi jälkikuntouttaa esimerkiksi neurologian poliklinikan puolelta.

Lääkäri antoi lähetteen polikliniikalle eräälle henkilölle, joka sitten yritti lähetteen avulla päästä hoitoon tai kuntoutukseen.

Mutta eräs henkilö potkaistiin kylmästi pois, koska tauti oli jo sairastettu eivätkä polikliniikka halunnut selvästi vaivautua sellaiseen asiaan kuin esim. kuntoushoito. Varmaankin niiden mielestä niiden asia ei ole hoitaa ihmisiä - Eli kuten monta kertaa olen ainakin paikallisesta neurologian poliklinikasta todennut: Ainoa asia, joka siellä osataan on heikko diagnostiikka ja itsensä kehuminen. Siihen se jää.

No tässä kohdassa täytyy sanoa, että ilmeisesti lähetteen antanut lääkäri tunteen pelin säännöt paremmin kuin moni kanssapelaaja. Kuulemani mukaan on erillaisia keinoja vaikuttaa poliklinikoiden päätöksiin ja pakottaa ne ainakin yrittämään tehdä jotain. Tosin tässä voi miettiä, jos ne pakottaa tekemään jotain löytyykö niistä edes sen verran taitoa, että osaavat tehdä jotain.

Minusta on usein tuntunut, että paikallisessa sairaalassa lääkärien elämäntehtävä ei ole auttaa ihmisiä, vaan auttaa varmaan omaa itseään. Toki uskon, että aidosti yrittäviä lääkäreitä on, joten voi olla myös että johtoporras sairaalassa on vain erinomaisen typerää porukkaa.

Oman aika karmean kokemukseni perusteella paikallisesta julkisesta terveyden huollosta, toivon oikeasti että edellä mainittu tapaus opettaa jotain edes vähän polikliniikalle, jos kyseinen instanssi saa kylmästi kokea, miltä tuntuu kun saa nuhteet typeryydestään. Ja toivon ns nuhteiden olevan jäätävän kylmät ja karut. Tietenkin todellisuudessa typerät ihmiset selviävät näppärästi vain parempiin asemiin pilamaan yhä useampien ihmisten elämän.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Talvi lähestyy

Doksepiini

Katsaus menneeseen vuoteen