verikokeet ilman lähetettä

 Katson televisiota tässä eilen.

Siellä eräs mies esitti mielipiteen, että mahdollisuus ottaa itse verikokeita ilman lääkärin lähtettä on turha. Syynä oli ajatus, että aina pitää olla lääkärin lähete.

Miksi - kysyn. Lääkärillä käynti kaksi kertaa on melko kallis tapahtuma, mikäli tieto siitä, että kaikki on kunnossa pitäisi käydä pyöräyttämässä lääkärin kautta. On monia testejä, joissa ei välttämättä tarvita lääkäriä tai mikä parempaa - lääkärille voi mennä sen jälkeen kun testit on otettu. Tietyissä perussairauksissa lääkärin tuominen mukaan joka ikiseen näytteen otto on täysin turhaa.

Jos tässä maailmassa oikeasti olisi ns. hoitavia lääkäreitä, joille pääsee yksinkertaisesti ja joihin myös voi luottaa - ja muistinko sanoa ovat saavutettavissa tarvittaessa - silloin voisin ehkä pitää ajatusta verikokeista ilman lähetettä typeränä. Mutta tässä maailmassa hoitavia lääkäreitä on todellisuudessa todella vähän. 

Verikokeet ilman lähetettä ovat syntyneet siitä tarjonnan puutteesta, jonka nykyinen sairaanhoitojärjestelmä on luonut. Ihmiset tuntevat yhä paremmin terveyteen liittyviä asioita ja lääkärit ovat yhä enemmän pelkkiä paperinukkeja, jotka käsittelevät ihmisiä kuin karjaa nopeasti ja heidän ongelmiinsa ei todellisesti lainkaan keskitytä.

Kun jonain päivänä lääkäripalvelujen laatu oikeasti paranee, niin silloin tietenkin verikokeet voisi aina keskittää lääkärin toivomukseksi. Mutta jos sairastaa vaikka tautia nimeltä kilpirauhasen vajaatoiminta ja on perehtynyt tautiin melko hyvin, niin miksi tuoda maksa lääkärin palvelusta erikseen verikokeen lisäksi? Tai jostain muusta vastaavasta vaivasta, jossa on parempi ensin katsoa tarvitaanko lääkärin palvelua. 


Lue aina ensin https://kuolevanblogi.blogspot.com/2021/07/ensimmainen-postaus.html


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Talvi lähestyy

Katsaus menneeseen vuoteen

Doksepiini