Taistelu jatkuu

 Jostain syystä oloni on parantunut menneen viikon aikana. Kuulo tosin on selkeästi heikompi kuin puoli vuotta sitten ja sitähän ei enää saa takaisin. Mutta ainakin olo on parempi.

Tosin vaikea tietää, kuinka pitkään parempi olo kestää ja kuinka kauan kestää, että kuulo katoaa kokonaan.

Päätin tänään, että jos vointini on tulevina päivinä näinkin hyvä, niin olkoon - täyttä työpäivää vain eteenpäin, niin raha ainakin riittää elämään.

Uniongelma.

Olen yrittänyt taistella uniongelmaani vastaan ihan ilman unilääkkeitä - mutta epäonnistunut. Tällä hetkellä käytän pienen sirun verran jotain antihistamiinipitoista, joka nukuttaa minut eikä aiheuta kamalasti jälkivaikutuksia aamulla. Johtuu todella pienestä määrästä.

Kun menen nukkumaan yhdeksän jälkeen, niin herään virkeänä siinä yhdentoista maissa yöllä. Edellisyönä päätin mennä nukkumaan tuon kellon ajan jälkeen, jolloin kyllä - tunsin miten sisäinen järjestelmäni lämpeni ja sitten viileni yllättävästi. Viilemisen jälkeen nukahdin vasta otettuani olemattoman sirun unilääkettä. Kysymys tässä kohdassa tietenkin on, nukuttiko unilääke minut oikeasti vai nukahdinko vain koska uskoin unilääkkeen nukuttavan minut. Olen hieman taipuvainen uskomaan jälkimmäistä, mutta en ole vielä saanut selkeää todistetta asian tiimoilta. Kukaan ei anna minulle vakuuttavaa plaseboa, joka kertoisi totuuden.

Unirytmi sekaisin?

Vaikea sanoa, sillä todellisen unitutkimuksen tekeminen maksaisi maltaita - ja jos ei maksa maltaita ja yrittää julkiseen palveluun, niin veikkaan että ehtii kuolemaan unihäiriöön, ennen kuin pääsee tutkimukseen. Ja koska on julkisesta palvelusta kysymys tutkimuksen tuloksia joutuu todennäköisesti odottamaan kauemmin kuin tutkimukseen pääsemistä. Ja parhaimillaan tuloksia ei todellisuudessa kukaan katso, vaan kirjoitetaan lausuntoon, että asiaan on perehdytty huolemma ja monen ihmisen voimin, vaikka asiassa ei olisi mitään perään.

Oikeasti korruptoitunut järjestelmä?

Suomalaista järjestelmää ei voi kutsu täysin korruptoituneeksi, mutta armottoman byrokraattinen se on. Eikä saa juuri mitään aikaiseksi. Paitsi rahalla.

Eli systeemi on täysin korruptointunut, mutta korruptio on piilotettu mitään tekemättömyyden taakse.

Näkymiä?

Mutta koska systeemi ei oikeasti halua selvittää, mikä minussa on pielessä, niin pitää selvittää sitä hiljalleen itse. Siihen mennessä elämää unilääkkeillä, jotka selvästi ovat Suomessa se käypä hoito. Kun käytetään unilääkkeitä ja kaikki selitetään stressillä, niin ihmisiä ei tarvitse tutkia - ja jos he eivät itse pysty paranemaan lääkkettömillä menetelmillä, niin lääkkettömästi heitä ei juuri kukaan hoida.

Ainoa todellinen hoito on se, että kerrotaan, millaisia menetelmiä on olemassa.

Ja siitäkin pitäisi maksaa, vaikka asiat on löydettävissä netistä ilmaiseksi. Ja aivan yhtä kertovina kuin neuvonta palvelu, joka kertoo noista menetelmistä jotain....

Eli omasta mielestäni mitään ns. lääkkeettöntä hoitoa ei ole olemassakaan. Olemassa on omahoito menetelmä, jossa potilas voi itse kokeilla pystyykö hän lääkkeettömästi hoitamaan itseään, kun ei täysin välttämättä edes tiedä, mikä hänessä on vikana.

Lääkkeettömän menetelmän peruslähtökohta on: Tiedä aina ensin mikä on vikana ja vasta sitten aloitetaan lääkkeettön hoito.

Ainakin oma näkemykseni tähän on. Täyttä roskaa. Kuten netistä näkee, hienoja kirjoituksia voi aiheesta kirjoittaa, mutta on aivan toinen asia toteutetaanko todellisuudessa juuri lainkaan mitään Käyvän Hoidon käytäntöjä. Muista nähneeni että vain pieni osa yrittäjistä hyötyy lääkkeettömästä hoidosta. Tässä kohtaa viittaan tietoon, josta en voi olla varma. Eli äskeinen saattoi olla roskaa. Mutta jos näin on, veikkaan tärkeimmän syyn olevan, että kukaan ei ole riittävästi paneutunut näiden ihmisten ongelmiin ja auttanut heitä.

Suomessa saa hoitoa helposti diagnosoitaviin sairauksiin ehkä, mutta kun pitää vähän yrittää mennä pidemmälle, koko systeemi kosahtaa.

Eli näissä tunnelmissa alan taistelemaan ja ottamaan selvää, mikä minua oikeasti vaivaa. Miksi yhdessä päivässä elämäni muuttui täysin, yhden ainoan yöllisen kohtauksen jälkeen, jota sitäkään ei juuri tutkittu mitenkään.

Loppusanana:

Antaisin kaikille vähänkin pätemättömille lääkäreille potkut julkisesta terveydenhoidosta, jos näyttää, että heillä on tapana kirjoitella vain lausuntoja, jotka näyttävät hienoilta, mutta joissa ei ole oikeasti näkyvillä, miten ihmistä on autettu ja näkyvillä oikea suunnitelma - jonka MYÖS POTILAS ON HYVÄKSYNYT - jolla oikeasti voi auttaa potilasta ennen kuin hän kuolee siihen, että kukaan ei auta.

Kyllä tässä voi vedota nyt sairaanhoitojärjestelmän ylikuormittumiseen tai johonkin vastaavaan. Mutta sitten pitäisi asia ilmoittaa julkisesti, eli tunnustaa, että sairaanhoitojärjestelmä ei pysty mitenkään auttamaan ihmisiä - kuin vain osaa heistä, sellaisia, joita lääkärien mielestä on kiva ja helppo hoitaa.

Lue aina ensin https://kuolevanblogi.blogspot.com/2021/07/ensimmainen-postaus.html

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Talvi lähestyy

Katsaus menneeseen vuoteen

Doksepiini