Kaiken maailman nettitekstejä

Yritän löytää parhaan ratkaisun siihen uniongelmaan, joka minulle on kehittynyt tämän koko ruljansin aikana. Vertailen unilääkkeitä ja niistä annettua informaatiota. Tutkin unilääkkeettömiä hoitoja ja miten voisi hiljalleen rakentaa itselleen unilääkkeetömän unen takaisin.

On järkyttävää, miten paljon roskaa netistä löytyy. Esimerkiksi doksepiinista ja mirtazapinin käytöstä unilääkkeenä on niin paljon sekavaa tietoa, että pahaa tekee. Doksepiinia unilääkkeennä kannattaa käyttää todella pienenä annoksena ehdottomasti alle 6mg ja omasta kokemuksesta mirtazapiini menee myös alle 7 mg joukkoon - eli mielummin mirtazapin annos lähempänä yhtä kuin tuota puolikasta tablettia. Mutta olemme kaikki erinlaisia.

Milloin lääke kannattaa ottaa. No kun katsoo varsinaisia lääkkeelle tehtyjä tutkimuksia, niin doksepiinin ottoaika on ollut puoli tuntia ennen nukkumaan menoa. Ja kokemuksesta tiedän mirtazapiinin liikkuvan samoilla vesillä. Netissä näkyy 2 tuntia ennen nukkumaan menoa ohjetta - jotenkin herää epäilys, että ohje tulee tutkimuksista, joissa unilaboratorioon on menty 2 tuntia ennen nukkumaan menoa, mutta lääkettä on otettu 30 minuuttia ennen nukkumaan menoa.

Ei sinänsä - ainakin mirtazapiini voisi olla viisastakin ottaa riittävän ajoissa, jos vain pysyy ottamisen jälkeen hereillä.

No oma perusteeni tällä miettimiselle perustuu toiveelle löytää mirtazapiinia mielyttävämpi aine, jolla voisi alkaa hiljalleen korjata untani. Doksepiini voisi olla, sillä se  puoliintumisaika on huomattavasti lyhyempi kuin mirtazapiinin.

No, vaikka oloni ei todellakaan ole mitä parhain taas tänä aamuna, niin yritettään kestää. Otin yöllä pienen annoksen doksepiinia, mutta kuten olen viime aikoina huomannut, niin minulla on kohtalaisen vaikeaa nukahtaa. Edes kokonainen somnor ei saanut nukuttanut minua saman tien kuten se joskus on tehnyt (siis puolikas nukutti vaikeuksitta). Mutta noiden kahden yhdistelmä nukutti tänä yönä. Ensi yönä otan maksimimäärän doksepiinia (3 mg) ja katson miten käy.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Talvi lähestyy

Katsaus menneeseen vuoteen

Doksepiini